2023 Global Health and Welfare Forum in Taiwan Agenda

- **%** Main Theme: "Health for All: Strengthen Well-being through Collaboration and Empowerment for the Attainment of New Normal"
- **%** Date: November 7th -8th, Tuesday to Wednesday
- **%** Physical Venue: CHANG YUNG-FA FOUNDATION International Convention Center, Taipei, Taiwan

Day 1- November 7th, Tuesday

	Day 1- November 7 th , Tuesday		
Time	Agenda		
8:30-9:30 (60 min)	Registration		
(OV IIIII)	Ononing Co.	romony	
Opening Ceremony Main Hall (Room 1101)			
9:30-9:40	1710111 110111	om 1101)	
(10 min)	Open	ing Performance	
9:40-10:00 (20 min)	Opening Addresses	Dr. Jui-Yuan Hsueh, Minister, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan) Dr. Chien-Jen Chen, Premier, Executive Yuan, R.O.C. (Taiwan)	
10:00-10:15 (15 min)	Group Photo		
Keynote Speeches			
	Main Hall (Ro	T	
10:15-10:20 (5 min)	Introduction to Keynote Speakers	Moderator: Li-Feng Lee, Deputy Minister, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	
10:20-10:40 (20 min)	COVID-19 and Safer Future - Lessons and Challenges of the Global Health	Prof. Ganglip Kim , Professor, Yonsei University, Republic of Korea	
10:40-11:00 (20 min)	(Re)thinking Research for Tackling Global Health Problems and Solutions	Prof. Jozef Suvada, Professor, St. Elizabeth University of Public Health and Social Science (Slovakia), McMaster University (Canada), Scranton University (US), St. Jude Research Children Hospital (US)	
11:00-11:20 (20 min)	Call to Action for Implementation and Integration of Climate Medicine into Continuum of Medical Education Curriculum	Prof. Jung Yul Park, Chair of Council, World Medical Association (WMA)	
11:20-13:30 (130 min)	Lunch Break		
Plenary 1: Partnership and Networking in Global Health Governance			

Main Hall (Room 1101)			
13:30-13:35 (5 min)	Introduction to Speakers		rof. Kung-Yee Liang, Academia Sinica, R.O.C.
13:35-13:50 (15 min)	Tackling Threats and Challenges of Modern Welfare Systems of Well-Being and Solidarity		Martin Auer, President, th Forum Gastein
13:50-14:05 (15 min)	Human Rights Challenges in Global Health Governance: Advancing Human Rights in Ongoing Global Health Law Reforms	Prof. Benjamin Mason Meier, Professor, Global Health Policy, University of North Carolina at Chapel Hill, United States of America	
14:05-14:20 (15 min)	One Health, One World: Structures for Survival in a Dangerous World	Prof. Martin McKee, Professor, European Public Health, London School of Hygiene & Tropical Medicine, United Kingdom	
14:20-14:35 (15 min)	Partnership for Innovations to Fight Infectious Diseases and Leave No One Behind	Dr. Osamu Kunii , CEO, Global Health Innovative Technology (GHIT) Fund	
14:35-15:00 (25 min)	Panel Discussion		
15:00-15:20 (20 min)	Coffee Break		
Parallel Session 1: Global Health Security: To Build Sustainable Preparedness for and Response to the Next Pandemic 15:20-17:00 (100min) [Taiwan Centers for Disease Control]		Parallel Session 2: Teledentistry in Asia Pacific Countries - A Sustainable Solution to Oral Health for All 15:20-17:00 (100min) [Department of Oral Health]	
Room 1001 Main Hall (Room 1101)			
15:20-15:25 (5 min)	Moderator: Dr. Jen-Hsiang Chuang, Director-General, Centers for Disease Control, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	15:20-15:30 (10 min)	Moderator: Prof. Eddie Hsiang-Hua Lai, Director- General, Department of Oral Health, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)
15:25-15:45 (20 min)	The Experiences of COVID-19 and Future Challenges for Infectious Disease Control in Japan Dr. Nobuhiko Okabe, Director General, Kawasaki City Institute for Public Health, Japan	15:30-15:45 (15 min)	The Digital Transformation in Health Care and Education Setting Prof. Guang Hong, Vice-Dean, Graduate School of Dentistry, Tohoku University, Japan
15:45-16:05 (20 min)	Investing in the Future: Reframing the Cost of Pandemic Preparedness Mr. Matthew P. Shearer, Senior Associate Researcher, Johns Hopkins Center for Health	15:45-16:00 (15 min)	Journey Towards Promoting Teledentistry: Building the Competencies in Undergraduate Programme Prof. Liang Lin Seow, Dean, School of Dentistry,

	Security, Bloomberg School of Public Health, United States of America		International Medical University, Malaysia
16:05-16:25 (20 min)	Taiwan's Experience in the Fight with COVID-19 Dr. Chin-Hui Yang , Director, Division of Acute Infectious Diseases, Centers for Disease Control, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)		Quality Assurance of Dental Education in Post-COVID On-line Learning Environment: Cases in Korea Prof. Jae-Sung Kwon,
16:25-16:45 (20 min)	One Health and One Digital Health to Prevent Emerging Infectious Diseases: COVID-19 Pandemic Illustrations Prof. Hsiu-Hsi Chen, Professor, Institute of Epidemiology and Preventive Medicine, National Taiwan University, R.O.C. (Taiwan)	16:00-16:15 (15 min)	Assistant Professor and Chair, Department and Research Institute of Dental Biomaterials and Bioengineering, College of Dentistry, Yonsei University, Seoul, Republic of Korea
16:45-17:00 (15 min)		16:15-16:25 (10 min)	Panel Discussion
	Panel Discussion	16:25-17:00 (35min)	VR Experience
18:30	Welcome Banquet (by invitation)		

Day 2- November 8th, Wednesday

	per 8 th , Wednesday			
Time	Agenda			
9:00-10:00 (60 min)	Registration			
,	enary 2: Utilization of Digital Technology in Global Health Governance			
Tich	Main Hall (Room 1101)			
10:00-10:05 (5 min)	Introduction to Speakers	Moderator: Dr. Chung-Liang Shih, Director General, National Health Insurance Administration, Ministry of Health and Welfare R.O.C. (Taiwan)		
10:05-10:20 (15 min)	Reimagining Global Health Governance in the Age of Digital Health	Dr. Piya Hanvoravongchai , Secretary General, Thai National Health Foundation		
10:20-10:35 (15 min)	Digital Governance of Smart Healthcare	Prof. Min-Huei (Marc) Hsu, Chief Data Officer, Office of Data Science, Taipei Medical University, Taipei Medical University, R.O.C. (Taiwan)		
10:35-10:50 (15 min)	Digital Global Health Governance Across Borders and Cultures	Prof. Teng Liaw, Emeritus Professor, University of New South Wales, Australia		
10:50-11:00 (10 min)	Panel Discussion			
11:00-13:30 (150 min)	Lunch Break	Ministerial Roundtable (by invitation)		
Parallel Session 3: Resilience and Mental Health Promotion in Teens and Young Adults 13:30-15:10 (100min) [Department of Mental Health]		Parallel Session 4: Autonomy, Independence, and Friendly Living in an Aging Society 13:30-15:10 (100min) [Social and Family Affairs Administration]		
	Room 1001 Main Hall (Room 1101)		Tain Hall (Room 1101)	
Moderator: Dr. Lian-Yu Chen, Director General, Department of Mental Health, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)		Moderator: Dr. Tsung-Hsi Fu, Associate Professor, Department of Social Work, National Taiwan University, R.O.C. (Taiwan)		
13:30-13:50 (20 min)	Substance Use and Problems among Young People in Taiwan: Evolution and Predictors in the Context of the Family, School, and Community Prof. Chuan-Yu Chen, Professor, Institute of Public Health, National Yang Ming Chiao Tung University, R.O.C. (Taiwan)	13:30-13:50 (20 min)	The Symbiosis Community in Super-Aged Society Prof. Cheng-Hsiung Chen, Architect, Jason Architects & Associates; Associate Professor(R) of Chung Yuan Christian University, R.O.C. (Taiwan)	

13:50-14:10 (20 min)	Recent Trends in Youth Suicide and Potential Influencing Factors in Taiwan: Implications for Prevention Strategies Prof. Shu-Sen Chang, Professor and Director, Institute of Health Behaviors and Community Sciences, College of Public Health, National Taiwan University, R.O.C. (Taiwan)	13:50-14:10 (20 min)	EN-GAWA (緣例) Service 2.0: A Mechanism to Connect All Kinds of People to the Local Community Prof. Naohiko Hayata, Professor, Faculty of Information Media, Hokkaido Information University, Japan
14:10-14:30 (20 min)	Recreational Cannabis Use and Medical Cannabis: What We Have Learned Prof. Eric C. Strain, Director, Behavioral Pharmacology Research Unit, Johns Hopkins University School of Medicine, United States of America	14:10-14:30 (20 min)	Japanese Trends in Elderly Care Facility Planning and Creating Environments for Dementia Prof. Satoshi Ishii, Dean of Faculty of Architecture; Vice President, Tohoku Institute of Technology, Japan
14:30-14:50 (20 min)	Improving Parenting of Teens to Prevent Mental Health Problems Prof. Anthony Jorm, Emeritus Professor, University of Melbourne; Medical Research Council (NHMRC) Leadership Fellow, Australia	14:30-14:50 (20 min)	Ubiquitous Exergame for the Elderly- A Tongue-Training Case Study Prof. Ko-Chiu Wu, Professor and Dean, College of Design, National Taipei University of Technology, R.O.C. (Taiwan)
14:50-15:10 (20 min) 15:10-15:30	Panel Discussion	14:50-15:10 (20 min)	Panel Discussion
(20 min)	Coffee Break		
	Plenary 3: Challenge of O	Global Health ((Room 1101)	Governance
15:30-15:35 (5 min)	Introduction to Speakers	Moderator: Dr. Wui-Chiang Lee, Deputy Superintendent, Taipei Veterans General Hospital, R.O.C. (Taiwan)	
15:35-15:50 (15 min)	Why Gender Matters in Global Health Governance	Prof. Padmini Murthy, Professor and Global Health Director, New York Medical College School of Health Sciences and Practice, United States of America	
15:50-16:05 (15 min)	Challenge of Global Health Governance: Future Challenges in Pandemic Management	Dr. Sura Wisedsak, Director-General, Department of Health Service Support, Thailand Ministry of Public Health, Steering Group Member, Global Health Security Agenda (GHSA)	

16:05-16:20 (15 min)	Promoting Forward Thinking Leadership	Mr. Ronald Lavater, Chief Executive Officer, International Hospital Federation (IHF)
16:20-16:35 (15 min)	Global Health: A Geopolitical Challenge?	Prof. Bettina Borisch, Executive Director, World Federation of Public Health Associations (WFPHA)
16:35-16:45 (10 min)	Panel Discussion	
16:45-17:10 (25 min)	Closing Ceremony: Ministerial Joint Statement Closing Address: Dr. Jui-Yuan Hsueh, Minister, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	